Skoraj četrt stoletja naše podjetje raste iz dneva v dan in se razvija. Prostor, ki ga pokrivamo, se povečuje, število strank se množi. Vse je zahtevalo pravočasen in ustrezen odziv. Zdaj smo ponosni na naših skoraj 10.000 kupcev, in sicer skozi 19 poslovalnic v Srbiji, Bosni in Hercegovini in Sloveniji, svoje blago pa prodajamo na Hrvaškem, Črni gori in Severni Makedoniji. Zato smo zgradili nov centralni objekt s skoraj 10.000 kvadratnimi metri skladiščnega prostora, v katerem je naš ogromen asortiman – več kot 35.000 artiklov ali stotine tisoč  izdelkov vrhunske kakovosti najbolj znanih svetovnih blagovnih znamk.

Napaka tovornjakov ali avtobusov je dovoljena ali pričakovana, vendar v Rapidex-u niti v enem trenutku nesme nič zatajiti, da ne bi izgubili kontinuirano doseženo popolno zaupanje strank. Napake so v skladišču najmanj dovoljene. Ker je to srce našega podjetja, od koder vse prihaja in od koder se vse začne. Zato se skrbi za vse in o vsem, od največjih delov komercialnih vozil do najmanjših podrobnosti, kar nam omogoča, da delujemo kot švicarska ura. V našem večnadstropnem in visokoregalnem skladišču, ki vsebuje tudi potrebno dvigalo, ne bi moglo drugače. Pot od proizvodnje delov do končnih kupcev ni kratka niti enostavna. Toda tu smo mi, da delujemo kot popolna povezava, da bomo olajšali vsem.

Trgovina Rapidex obstaja že od leta 1996, za skladišče pa že 16 let skrbi naš znani Neđo.

– Težko je reči, kaj je najbolj pomembno v skladiščnem delu podjetja, saj je vse enako in zelo pomembno – od prejema blaga do dostave končnim uporabnikom. Ko blago prispe, moramo preveriti njihovo kakovost in količino. Sledita razporejanje in distribucija, pojasnjuje Nedeljko Ubiparip, vodja skladišča Rapidex Trade v Novem Sadu.

V številnih ulicah, ki obstajajo v skladišču, se vsakdo, ki prvič vstopi, zlahka izgubi, toda posadka s 14 člani kadar koli ve, kje so in kaj je “na zalogi”, od kje in kdaj blago prispe in kdaj, kam in komu se dostavi. To seveda zahteva popolno sodelovanje s sektorjem nabave in prodaje,ki deluje na najvišjem možnem nivoju v vsakem trenutku dneva in noči, 365 dni na leto.

– Vsak dan beležimo v povprečju štiri uvoze blaga. Poleg tega del prihaja od domačih dobaviteljev. Tovornjaki prihajajo k nam iz najbolj razvitih držav zahodne Evrope, kjer delajo podjetja, ki proizvajajo vrhunsko blago, s katerim izključno zalagamo svoje kupce po najboljših možnih cenah, poudarja Neđo.

Okvar ni mogoče predvideti, niti časa ali kraja nastanka. Toda prek  mreže poslovalnic in servisov Rapidex v najkrajšem možnem času zagotavlja potrebne dele. Zato je bistveno, da se odzove izjemno hitro, natančno in pravilno.

– Od tu zalagamo vse poslovalnice v Srbiji, Bosni in Hercegovini in Sloveniji. Ničesar jim nesme manjkati. Kupcev nikoli ne pustimo čakati. To se ne more zgoditi. Zato je vedno vse pravočasno zapakirano, pripravljeno, prekontrolirano in odposlano, pravi Nedeljko.

Trg gospodarskih vozil se nenehno spreminja in napreduje. Vse to Rapidex spremlja in strankam zagotavlja najvišjo kakovost. Ker naše podjetje že deluje v treh državah, je posebna pozornost namenjena artiklom, kateri odhajajo v Bosno in Hercegovino in Slovenijo, da bi se izpolnili vsi potrebni pogoji in blago prispelo pravočasno in v ustreznem stanju.
V skladišču je tudi carinsko skladišče oziroma oddelek za blago pod carinskim nadzorom. Ves čas je na voljo carinskim organom. To potrebujemo tudi zato, ker je naša zaloga blaga ogromna.

V skladišču dela odlična ekipa večinoma mladih, a ambicioznih in že izkušenih delavcev. Najprej morajo imeti vrhunsko koncentracijo, da ne bi kaj slučajno prepustili. Med njimi ni nobenega nesoglasja, spletk in ljubosumja. Delovati morajo kot eno. In ljudje iz Rapidexa nismo samo kolegi, ampak tudi prijatelji, ki skupaj preživijo čas izven službe. Pogosto se zberemo in za to ne potrebujemo veliko razlogov. Skladiščniki spremljajo tudi tekmi Crvene zvezde in Partizana. In ni važno gdo za koga navija, saj smo vsi na isti strani.

Na tisoče gospodarskih vozil v celotni regiji so deli in oprema iz  podjetja Rapidex. Pokrili smo Srbijo, Bosno in Hercegovino in Slovenijo in povsod pridemo najhitreje možno. Zato potrebujemo tudi velik vozni park vozil, ki vsebuje več kot 70 osebnih avtomobilov, dostavnih vozil in tovornjakov.

– Skoraj vsa naša vozila so vedno na poti. Le tako lahko dosežemo tisto, po čemer smo prepoznavni – dostavo blaga vsem, kateri jo potrebujejo, ob kateri koli uri dneva in noči, poudarja Vladimir Nebrigić, vodja voznega parka Rapidex-a.

Za Nebrigića, kot za ostale oddelke  našega podjetja, je najpomembnejša dobra organizacija, potem pa ni skrbi-brige, kar potrjuje njegov priimek. Na prvem mestu je, da so vozila v brzhibnem stanju. Vsi so skrbno vzdrževani in redno servisirani, poudarja eden izmed  najpomembnejših ljudi za volanom, ki daje poudarek zaposlenim, ki uporabljajo ta vozila, saj mora biti vsaka ekipa v Rapidex-u pripravljena odgovoriti tudi na najzahtevnejše naloge. 

– Strankam zagotavljamo najhitrejšo in najvarnejšo dostavo. Dolgoletno sodelovanje z nami je njihovo zagotovilo, da bodo vedno deležni vrhunske postrežbe, dodaja Vlado.

Related posts