Za prevoz tovora v pristanišču  Göteborg na Švedskem se je začel uporabljati samovozeči električni tovornjak z imenom “Vera”.

Vera deli pogonski sklop z Volvo tovornjaki FL Electric in FE Electric, vendar v nasprotju s tem nima vozniške kabine, saj je ta vlečni tovornjak opremljen z avtonomnim voznim sistemom.

Najnovejši projekt, ki so ga začeli v göteborškem pristanišču, je rezultat sodelovanja med Volvo Trucks in logističnim podjetjem DFDS, katerega cilj je pokazati, kako lahko Vera deluje kot transportno avtonomno vozilo brez emisij na podobnih lokacijah po vsem svetu in da je zelo natančno na krajših poteh.

V Göteborgu se ti samovozeči električni tovornjaki uporabljajo od logističnega centra do pristaniškega terminala in prevažajo ladijske zabojnike. Tovornjaki pospešujejo hitrost do 40 km / h, njihovo vožnjo pa spremljajo s kontrolnega stolpa.

Ta projekt je prvi korak k postavitvi samovozečih tovornjakov na javnih cestah znotraj velikih industrijskih con, pravijo v podjetju Volvo Trucks.

Related posts