Uporaba umetne inteligence v industriji se hitro širi, pravi pokazatelj pa je Nemčija, katere panoga je med najbolj razvitimi na svetu. Že 12% podjetij na nemškem trgu svoje proizvodne zmogljivosti temelji na umetni inteligenci.
Najnovejše raziskave je na sejmu industrije v Hannovru  razkril predsednik združenih podjetij v nemškem IT sektorju Bitkom-  Achim Berg. “Umetna inteligenca osvaja tovarne s svetlobno hitrostjo,” je dejal Berg in dodal, da lahko nove tehnologije ustvarijo “resnično revolucijo” v industriji.

Po raziskavi Bitkoma polovica vseh podjetij svoje poslovne načrte temelji na predpostavki, da bo strojno učenje prineslo velike spremembe v poslovanju. Raziskava je pokazala, da kar 47 odstotkov anketiranih podjetnikov pričakuje, da bodo nove tehnologije izboljšale produktivnost, 39 odstotkov pa jih je povedalo, da jim bo umetna inteligenca omogočila predvidevanje težav pri vzdrževanju.

Trenutno je četrtina vseh proizvodnih strojev v nemški industriji povezana z internetom, vsako deseto podjetje pa je svoje pogone omrežilo, kažejo raziskave. V letu 2019 industrijska podjetja načrtujejo vložiti približno pet odstotkov vseh prihodkov v IT in sorodne sektorje, poroča Bitkom.

Related posts