DAF Trucks so izdelali sto tisočiti tovornjak nove generacije. Prva vozila CF in XF so bila izdelana julija 2017, od takrat pa je skupno 100.000 teh tovornjakov nastalo iz tovarn DAF Trucks v Eindhovenu in Leyland Trucks v Veliki Britaniji. Ta neverjetna serija je tudi zgodovinski zapis podjetja.

Jubilejni tovornjak je super vesoljska kabina DAF XF 450 4 × 2 FT, izdelana za podjetje Gheys s sedežem v Molu, Belgija.

– Dejstvo, da smo tako hitro dosegli to obletnico, je dokaz kakovosti in učinkovitosti te tovarne najnovejše generacije. Naše stranke hvalijo zanesljivost, gospodarnost, nizke stroške lastništva in neprimerljivo udobje voznika. Nič čudnega, da je DAF prvi po številu tovornjakov-vlačilcev v Evropi – dejal je Harry Walters, predsednik DAF Trucks.

Jubilejni vlačilec je bil dostavljen belgijskemu podjetju Gheys Group, ki je specializirano za prevoz razsutega in kontejnerskega tovora.

– S podjetjem DAF Trucks imamo dolgo sodelovanje. Prvi tovornjak, ki ga je moj oče začel uporabljati sredi šestdesetih let, je bil avtobus DAF, ki je bil spremenjen v tovornjak za smeti. Tovornjaki DAF so v našem voznem parku od leta 2015, imamo dobre izkušnje in zato imamo trenutno v floti 80 DAF-ov, letos pa bomo to število povečali še za 25 – je povedal solastnik Luke Gays.

Ključe jubilejnega tovornjaka je simbolično predal predsednik DAF Trucks Harry Walters, sprejel pa ga je Luke Gays, solastnik skupine Gheys.

Related posts